top of page

"Du har kreft", sa stemmen i den andre enden av telefonen


Jeg var forberedt - men allikevel ...........

STEMMEN I DEN ANDRE ENDEN BEKLAGET AT JEG SKULLE FÅ DENNE BESKJEDEN IGJENNOM TELEFONEN


Han presenterte seg som Dr.xxx , "Vi har akkurat hatt et møte"........ dessverre...


Klokken var 09.10 , det var en grå torsdag i november mnd i 2019. Han gav meg god til til å snakke og spørre, og jeg følte jeg hadde et medmenneske i den andre enden av telefonen.


Den tøffeste delen var å skulle fortelle dette til barna og mannen min.
DETTE BLE DEN FØRSTE DAGEN I MITT NYE LIV!


NETkreft - Nevroendokrin kreft - En sjelden kreftform svært få har hørt om, selv ikke min daværende fastlege

Det er grunnen til at diagnosen ofte blir stilt for sent, etter at den har spredd seg til flere organer, - det er rett og slett ikke nok kvalifiserte helsepersonell


Min netkreft ble oppdaget ved en såkalt "tilfeldighet", da jeg hadde en en CT undersøkelse med kontrast etter en akutt innleggelse. Vakthavende lege den helgen hadde "tilfeldigvis" hatt et slikt tilfelle tidligere så det blinket i en varsellampe hos han


Dette er en kreftform som angriper de hormonproduserte kjertlene, som finnes overalt i kroppen, Derfor er SYMBOLET på NETkreft en SEBRA.Det er to typer NETkreft - en hurtigvoksende og en sakte voksende


Jeg hadde heldigvis den sistnevnte

Du lurer kanskje på hvorfor jeg ønsker å utlevere meg på denne måten? Jeg har tenkt en del på dette , snakket og rådført meg med mine nærmeste.


- PUNKT 1 - Jeg ønsker å være med på å gjøre denne kreftformen mer kjent , slik at flere kan få hjelp og behandling i tide,


- PUNKT 2 - Det er viktig for meg å formidle at ordet kreft ikke alltid er ensbetydenede med død.


- -PUNKT 3 - Frykten - er en følgesvenn - slik som den er for så mange nå i COVID 19 tiden. Dette er en "venn" vi ikke bør ha med oss som følgesvenn, han er en snylter på den strengt tiltrengte energien vår.DET Å FYLLE LIVET MITT MED GLEDE har vært mitt valg. Se hver dag det jeg har å være glad for har vært min daglige medisindose. Ikke alltid like lett hver dag, - men øvelse gjør mester.


Jeg er og har vært heldig - og lever godt mellom hver kontroll.

Neste blogg vil jeg skrive om:


Hvorfor jeg ikke velger å : KJEMPE MOT KREFTEN; MEN FOR LIVET
Jeg lager webinarer, kurs og gir bort tips om dette og hint. Hvis du ønsker å få tilbud om dette (helt frivillig om du ønsker å delta), så skriv deg på og fortell meg at du er interessert i og om hvilke temaer du ønsker å vite litt mer om,.


Ha en riktig god dag videre, Gode tanker fra meg.

Gunn Gudmundson37 visninger0 kommentarer

Comentarios


bottom of page