top of page

Det er viktig å være oppmerksom på tegnene på stress


#STRESS er en naturlig respons som kroppen vår har på utfordrende situasjoner, men hvis det blir konstant og langvarig kan det begynne å skade helsen vår.

Langvarig stress kan føre til en rekke negative helseeffekter, inkludert økt risiko for hjerte- og karsykdommer, svekket immunforsvar, depresjon og angst, søvn og fordøyelsesproblemer, samt hormonell ubalanse.


DET ER VIKTIG Å VÆRE OPPMERKSOM PÅ TEGNENE

Negativ stress kan variere fra person til person, men noen vanlige tegn og faresignaler inkluderer:

 1. Fysiske symptomer: Hyppige hodepine, magesmerter, muskelspenninger, hypertensjon, søvnproblemer og nedsatt immunforsvar kan være tegn på negativ stress.

 2. Emosjonelle symptomer: Angst, irritabilitet, depresjon, følelse av overveldelse, humørsvingninger og lav selvfølelse kan alle være tegn på negativ stress.

 3. Kognitiv dysfunksjon: Problemer med hukommelse, konsentrasjon og beslutningstaking kan være symptomer på negativ stress.

 4. Atferdsendringer: Økt bruk av rusmidler, endringer i matvaner, isolasjon og aggressiv atferd kan alle være tegn på negativ stress.

 5. Interpersonlige problemer: Konflikter med venner, familie og kolleger, samt vanskeligheter med å opprettholde friske relasjoner, kan være et faresignal på negativ stress.


Det er viktig å være oppmerksom på disse tegnene og ta dem på alvor. Dersom du opplever negativ stress, bør du søke hjelp og finne måter å takle stresset på, enten det er gjennom fysisk aktivitet, QIGONG, Yoga, mindfulness, terapi eller andre stressmestrings teknikker og verktøy bla rene eteriske oljer


Det er viktig å være bevisst på balansen mellom positivt og negativt stress , og ta grep for å håndtere stresset på en naturlig og sunne måte. Å være oppmerksom på egen helse og velvære, og å ta vare på seg selv både fysisk og mentalt er de første viktige skrittene for å forebygge skadelige effekter av stress.


DET Å ALLTID VÆRE BEREDT - ALLTID TILGJENGLIG

Gjorde at jeg konstant befant meg i en "KAMP - FLUKT " modus og ble alvorlig syk, jeg neglisjerte rett og slett signalene kroppen gav meg - mot bedre viten

Alvorlig syk - av å neglisjere signalene kroppen sendte meg.


Når kroppen befinner seg i "Kamp Flukt" modus, aktiveres kroppens kamp-eller-flukt system, også kjent som den sympatiske nervesystemet.

Dette systemet mobiliserer kroppens ressurser for å takle en stressende situasjon, og vil bla vise seg som disse fysiologiske endringene • Hjertet slår raskere for å øke blodtilførselen til musklene

 • Pusten blir raskere for å øke oksygeninnholdet i blodet

 • Pupillene utvides for å øke synsskarpheten

 • Blodsukkernivået stiger for å gi rask energi til musklene

 • Fordøyelsen bremser ned for å prioritere blodtilførselen til musklene

 • Musklene blir spent og klare til handling

Disse endringene gjør kroppen klar til å takle en fare eller flykte fra den, og er en naturlig respons på stressende situasjoner.


I DAG ER JEG MER BEVISST OG FOREBYGGER

Mine valg:

Det som jeg må være veldig oppmerksom på er "Det lavfrekvente stresset" som smyger seg rundt meg som en tåke , slik at jeg ikke ser ting klart

Bekymringstanker

Det jeg skulle ha gjort

Var det noe jeg skulle ha gjort annerledes

Burde jeg.....

For høye og for mange forventninger til meg selv og andre

Diffuse symptomer og smerter i kroppen


Jeg gjør QiGong øvelser hver dag, er mer bevisst tilstede i hverdagen, Tar mine kosttilskudd for å fylle næringshullene, og er bevisst på hva jeg putter i munnen, smører på kroppen og setter av tid til å være ute i naturen. (uten å være fanatiker eller nerd, da dette også er en faktor som generer til negativt stress)

Gjøre mer av det som jeg liker og gjør meg glad - (elsker å fange øyeblikkene , ta bilder og skrive)

Jeg er bevisst tankene mine, mennesker jeg omgås og jeg har stor glede av mine eteriske oljer som jeg bruker hver dag.. Alt i fra muskelspenninger, til "jording" og beskyttelse.
Det er viktig å finne DIN VEI, da vi alle er ulike. - Ta kontakt med meg for en uforpliktende samtale.


Vær tilstede i livet ditt hver dag og la det ikke passere som det skulle vært et pliktløp


Gode tanker fra meg


Gunn Gudmundson25 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page